Menu

APK

 

Auto APK keuren Nijkerk, Amersfoort, Vathorst, Hoevelaken, Putten, Harderwijk en Ermelo

Afspraak maken

 

Uw auto binnen een dag goedgekeurd! Dat kunnen wij! Is er een reparatie nodig? Dan streven wij naar de voordeligste oplossing voor onze klanten.

Heeft u een diesel auto? Per 1 januari is er een grote verandering doorgevoerd voor het APK keuren van dieselauto's waardoor veel garages dit niet meer kunnen aanbieden.

Bij ons kunt u gewoon uw diesel personenauto laten keuren, wel zo fijn!

 

Een auto APK is een essentiële veiligheidscontrole om ervoor te zorgen dat voertuigen op de weg aan alle noodzakelijke veiligheids- en milieunormen voldoen.

APK's moeten elk jaar of elke twee jaar worden uitgevoerd, afhankelijk van de leeftijd en het model van het voertuig, om ervoor te zorgen dat auto's geschikt zijn voor korte en lange ritten.

Een succesvolle APK controleert of remmen, ophanging, uitlaatsysteem, koplampen en tal van andere kenmerken van een auto voldoen aan de wettelijke eisen, waardoor zowel de bestuurder als de passagiers worden beschermd tegen mogelijke gevaren op de weg.

Het proces biedt gemoedsrust voor automobilisten en is een onderhoudsdienst van onschatbare waarde voor degenen die op de gezondheid van hun voertuig letten.

Bij Autobedrijf Memo bent u van harte welkom om uw auto APK te laten keuren. Wij voeren APK keuringen uit aan alle merken.               

Deze periodieke keuring kunt u perfect combineren met het onderhoud van uw auto, zo hoeft u de auto maar één keer langs te brengen.

Voor een eerlijke en transparante APK keuring bent u bij Autobedrijf Memo aan het juiste adres!

Wanneer moet mijn auto gekeurd worden?

Er is een verschil tussen benzine en dieselauto’s die nieuw worden afgeleverd. Hieronder vindt u de verschillen en de periodieke keuringen.

  • Nieuwe auto op benzine -> eerste APK na 4 jaar
  • Nieuwe auto op diesel -> eerste APK na 3 jaar

Is uw auto de eerste keer voor de APK keuring geweest?

  • Auto op benzine (na eerste keuring) -> APK om de twee jaar
    Is de auto 8 jaar oud? Dan dient de auto jaarlijks APK gekeurd te worden.
  • Auto op diesel (na eerste keuring) -> Apk om het jaar

 

 

 

 Wanneer vervalt de APK keuring van mijn auto

Uw auto moet verplicht gekeurd zijn voor de vervaldatum.
Doet u dit niet? Dan vervalt uw APK wat kan resulteren in een hoge geldboete!
Wees er daarom op tijd bij, u kunt uw auto al vanaf 2 maanden voor de vervaldatum bij ons laten keuren en deze is dan ook tot 2 maanden langer geldig.
Wilt u weten wanneer de APK op uw auto vervalt? Doe dan de RDW kentekencheck.
Hier vindt u alle belangrijke APK informatie over uw auto.

 Onderhoudsbeurt en APK keuring combineren

Het uitvoeren van een kleine beurt of een grote beurt en een APK keuring is verplicht om veilig de weg op te kunnen gaan.
Door het onderhoud en de autokeuring met elkaar te combineren, hoef je niet steeds terug naar de garage.
Dit betekent simpelweg dat je tijd bespaart door niet twee keer, maar een keer naar de garage af te reizen met jouw auto.
Bovendien heb je niet alleen het onderhoud van de auto geregeld, maar ben je ook meteen van de verplichte APK keuring af.