Menu

Winterbanden

Klik voor alle prijzen

 

In de koudste periode van het jaar heeft u met winterbanden meer grip op de weg. Het rubber van deze banden heeft een speciale samenstelling, waardoor deze optimaal grip hebben bij lagere temperaturen. Ook is het profiel van winterbanden anders dan van zomerbanden. Er zitten namelijk meer ‘lamellen’ in het profiel, waardoor water sneller en beter wordt afgevoerd en er meer grip ontstaat.

 

zomer/winter

 

Het effect van winterbanden

Doordat een winterband meer grip heeft, wordt de remweg op een koude, natte en gladde ondergrond aanzienlijk verkort ten opzichte van een reguliere band. Bij een remactie op sneeuw kan dit verschil oplopen tot een kortere remweg van 50%.

Onder de 7 graden presteert een winterband beter dan een zomerband.
Meer grip kan het verschil uitmaken tussen net wel en net geen ongeluk.

Wanneer winterbanden?

Eerder was ons advies om winterbanden te laten monteren zodra de “R” in de maand zit. Tegenwoordig is een goede richtlijn om Oktober aan te houden voor de wissel. Het is dan weliswaar nog geen winter, maar op herfstachtige omstandigheden presteert een winterband ook goed, denk aan alle gladde blaadjes op de weg.

In sommige landen is het verplicht om winterbanden te hebben, dus als u wintersportplannen heeft, dan is het wisselen van uw banden iets voor uw ‘to do’ lijstje.

 

Het assortiment van Autobedrijf Memo

Bij ons heeft u de mogelijkheid om zowel nieuwe als gebruikte (winter)banden te kopen (indien voorradig) en te laten monteren. In onze webshop vind u alle maten en merken winterbanden met de bijbehorende prijzen.
Wij adviseren u graag over de juiste winterband en monteren deze voor u. Dit alles tegen een scherpe prijs en met een persoonlijke service.

 

Heeft u interesse in winterbanden?

Kies dan voor de banden van MEMO Auto- en bandenservice. Onze banden zijn direct uit voorraad leverbaar en ook montage is bij ons mogelijk. Stuur een email info@memobanden.nl of bel naar 033-46 696 43U bent natuurlijk ook, met of zonder afspraak, van harte welkom. De koffie staat klaar!