Menu

Zomerbanden

Klik voor alle prijzen

 

Zomerbanden

Zomerband memo 

Zomerbanden zijn de meestverkochte autobanden, welke tevens ook onder de meeste auto’s gemonteerd zijn. Hierdoor zijn deze banden altijd beter verkrijgbaar in alle afmetingen vergeleken met all season banden of winterbanden. Zomerbanden hebben perfecte rijeigenschappen en zijn zeer geschikt voor temperaturen boven de 7 graden Celsius. In Nederland hebben wij de afgelopen jaren slechts enkele dagen onder deze temperatuur gezeten en geen sneeuw gezien. De zomerband was dus voor de afgelopen jaren in Nederland de beste keuze.

 

De voordelen

Zomerbanden bieden in de zomerse maanden (boven de 15 graden Celsius) meer voordelen dan winterbanden of all season banden. Dit komt door het profiel en de samenstelling van het rubber. Mocht je hard gaan willen rijden, dan is een zomerband ook veel beter geschikt, omdat deze beter bestand is tegen hoge snelheden.

 

remweg memo

 

Betere grip

Een zomerband is bij warmere temperaturen de meest veilige in zijn soort en verbetert de grip op het wegdek en verkort daardoor de remweg. Hierdoor is de zomerband het veiligst. Een winterband heeft tijdens warmere temperaturen een veel langere remweg dan een zomerband. Tijdig wisselen is dus geen onzin.

Zomerband slijt minder hard

Een zomerband slijt het minst hard van alle bandsoorten. Het rubber is van een harder materiaal gemaakt waardoor bij warmer weer meer voordelen biedt. Tijdens koudere omstandigheden (onder de 7 graden Celcius) vermindert echter de grip van een zomerband. In deze periodes kun je beter voor een all season band kiezen of voor een echte winterband.

 

 

Heeft u interesse in zomerbanden?

Kies dan voor de banden van MEMO Auto- en bandenservice. Onze banden zijn direct uit voorraad leverbaar en ook montage is bij ons mogelijk. Stuur een email info@memobanden.nl of bel naar 033-46 696 43U bent natuurlijk ook, met of zonder afspraak, van harte welkom. De koffie staat klaar!